Min the

OBS! Listen her er pt ikke opdateret! -Det kommer snart.

Her er en liste over al den the, jeg har beskrevet på bloggen, samt den the, jeg har i mit køkken, og som jeg forventer at kommentere på løbende. Theerne med links er dem, der allerede er omtalt på bloggen. The med kursiv skrift er pose-the.

Sort the
Dark Chocolate (Perchs)
Kærlighedste (Fredsted the)
Kvæde te (Tante T)
Earl Grey (Kusmi)
After Eight (Perchs)
Earl Grey (Tiger)
Orange the (Tiger)
Julethe (husker ikke hvorfra)
Julethe (Kaffe-The-Vin kælderen)
Caramel Cream (Tante T)
Tantens The (Tante T) - blanding mellem sort og grøn the
Earl Grey (Netto)
Sort Solbær (Netto)
PG tips, sort engelsk te (købt i UK)
Daisy (Perchs)
Copacabana the (Perchs)
Sløjfe the
Darjeeling (Perchs)

Hvid the
White Chocolate (Tante T)
Grøn the
Grøn Pina Colada (Perchs)
Rooibos Hyldeblomst (Tante T)
Rooibos Kokos Mango (Liljehøj)

Urte-/frugt the
Cool Summer (Tante T)
Æble Kanel (Lipton – købt i Tyrkiet)
Send mig en kommentar i feltet herunder, hvis der er en the, du især ønsker kommenteret her på bloggen. Så skal jeg huske det, næste gang jeg blogger.

9 kommentarer:

  1. Hej Julie.
    Jeg elsker te men er pt (måske pga hormoner) konstant ved at at dø af hedeslag. Derfor er jeg begyndt at drikke min te som iste. Jeg syntes, at jeg har prøvet forskellig te, trækketid sukker/citron forhold osv. men det er stadig et snert af bitterhed. Har du måske et tips til den perfekte te til istebrygning? Og evt. en vejledning?

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Christa,
      Tak for sidst :-)
      Jeg havde faktisk tænkt mig, at jeg skulle eksperimentere lidt med iste til sommer, netop fordi flere af mine te, bliver anbefalet til iste af forhandlerne.
      Desværre er jeg kun kommet til tanken, så jeg har ikke så meget erfaring med at lave iste endnu. Men nu har du givet mig blod på tanden, så jeg vil helt sikkert prøve mig lidt frem i denne uge, så jeg måske kan komme med nogle anbefalinger sidst på ugen.
      Men kan du komme med nogle eksempler på, hvilken te du bruger til iste? Og hvordan du brygger den? For umiddelbart burde teen ikke blive bitter, så hvis jeg får din fremgangsmåde, kan jeg måske regne ud, hvad du gør galt :-)

      Slet
    2. Jeg har været så god at hælde nogle af mine te over på fancy krukker og smide emballagen ud.. Men har prøvet en hvid te (kan ikke huske mere specifikt) og en grøn te der har tørrede blomster i og som hed noget med "Paris".. Ja ikke til meget hjælp.. Jeg hælder 1,25 l. kogt vand over og lader det trække 15-30 min afhængig af hvornår jeg husker at tage teen op. Har prøvet kortere tid men så smagte det ikke af noget. Så hælder jeg 0,5-1 dl sukker i og når det er opløst putter jeg ca en halv citron skåret i skiver i og lader køle af. Når det skal drikkes kommer der isterninger i.

      Slet
    3. Hej Christa,
      Jeg kan selvfølgelig ikke sige noget med sikkerhed, men umiddelbart vil jeg mene at 15-30 minutters trækketid er alt for længe. I hvert fald for grøn te. Så bliver det helt sikkert bittert.
      Derudover skal du huske, at grøn og hvid te ikke må brygges på vand varmere end 70-80 grader.
      Hvis teen ikke smager af nok efter 5-7 minutters trække tid, ville jeg mene, at det er fordi, du ikke putter nok te i. Til 1,25 l vand, skal der rimelig meget te i, hvis det skal smage af noget.
      Jeg kan ikke love dig at ovenstående vil hjælpe, da jeg kun baserer det ud fra min generelle viden om (varm) te, men nu har du da lidt idéer :-)

      Slet
  2. Hej, Julie.
    Jeg nyder at følge med i din blog og så elsker jeg også selv kaffe og te. Samt at det er rart at kunne følge med i dit liv på facebook (Stella Viuf, tidligere Nielsen, fra Flakkebjerg)og kan se du har det godt :)
    Jeg kunne godt tænke mig at vide lidt mere om den jeg fornemmer mange englændere drikker oftest, Earl Grey'en. Jeg har selv lidt liggende i breve. Normalt så brygger jeg den som der står jeg skal på brevet hvorefter jeg hælder mælk og sukker i til jeg synes den smager okay. Men hvad er den rigtige fremgangsmåde/den engelske?

    SvarSlet
  3. Hej Stella,

    Hyggeligt at høre fra dig, og dejligt du synes om bloggen :-)

    Ang. Earl Grey teen, så drikker du den faktisk allerede som de fleste englændere ville gøre. Stort set alle kommer nemlig en ordentlig sjat mælk i sammen med en god teskefuld sukker, efter teen er brygget på normalvis.
    Personligt bruger jeg aldrig sukker men kun mælk, når jeg drikker Earl Grey.
    Så sent som i går lærte jeg faktisk noget nyt ang. te med mælk i: Det er bedst at komme mælken i glasset, før teen hældes på. Men det kræver jo, at man brygger teen i en kande først. -Begrundelsen for dette var, at teen så blandede sig bedre med mælken.
    Nu er der jo stor forskel på Earl Grey te, men hvis man bruger brev-te, vil jeg anbefale "Russian Earl Grey" fra Lipton. Den, synes jeg selv, er rigtig god med mælk i :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak for dit svar. Den smager også ganske fortræffeligt når jeg får hældt den rigtige mængde af mælk og sukker i, og jeg vil helt klart prøve det den "omvendte" vej en morgen, den smager mig bedst om morgenen.

      Slet
  4. Hej, Jeg kan varmt anbefale, Tante T's Sweet and Spicy the, en spændende økologisk urteblanding med bl.a. lakridsrod, kakaoskaller, anis, ingefær, mynte, kanel, chili, kardemomme, nelliker og peber.
    Jo længere den trækker - jo sødere bliver den!
    Jeg er helt vild med den, og jo længere den trækker, jo spicier bliver den, og den VARMER så dejligt. Prøv den, jeg er afhængig af den. God jul til dig og dine kære. Hilsen Rikke D.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Rikke,

      Mange tak for anbefalingen. Jeg havde sjovt nok helt tilfældigt siddet og kigget på denne the dagen inden, du skrev dette indlæg. Så da jeg alligevel skulle i Tante T et par timer efter, du havde skrevet dette, var jeg jo nødt til at prøve den.
      Den står nu i mit køkken og venter på, jeg får tid til at smage den. Jeg glæder mig :-)
      Rigtig god jul til dig også.

      Mvh. Julie

      Slet