onsdag den 14. november 2012

At være thesmager...

For nogle uger siden blev jeg udvalgt til at være thesmager for tekanden.dk, dvs. jeg fik tilsendt nogle smagsprøver, som jeg skulle give min vurdering af. Jeg fik tilsendt 5 theer; 2 fra Qi og 3 fra London Fruit & Herb Company. Jeg har tidligere fortalt om en Banan med Kanel the fra London Fruit & Herb Company.

Jeg vil gerne dele min mening om de 5 theer med jer, men da jeg har lidt travlt for tiden, tillader jeg mig blot at kopiere den tekst, jeg sendte til tekanden.dk, dog i en lettere redigeret tilstand.

Først de 3 fra London Fruit & Herb company:

Strawberry & Vanilla Fool
Theen har en rigtig flot og indbydende rød farve. Smagen er let syrlig. Jeg synes slet ikke theen smager af jordbær, men i stedet hibiscus med en snert af vanille. Alt i alt kan jeg rigtig godt lide denne the, da jeg er glad for den let syrlige og fyldige hibiscus smag, men jeg havde forventet noget helt andet, når nu theen hedder "Strawberry and Vanilla".

Tropical
Denne the dufter af hawaii :-) Skøn skøn ananas duft! Den smager, som den dufter nemlig af ananas og mango. Rigtig lækker frugtsmag og helt sikkert en dejlig eksotisk the, der ikke smager som alle andre frugt-the. En the, der vil være god at drikke om vinteren, hvis man savner de hvide sandstrande og den blå himmel ;-)

Green Tea & Orange
Theen dufter dejligt at frisk appelsin, rigtig appelsin og ikke bare syntetisk orange-duft. Den grønne the kan jeg ikke smage, da appelsinsmagen smager meget kraftigt igennem. Farven er noget mørkere end jeg synes grønne the plejer at være, men der er også en del andre ingredienser i som f.eks. brombærblade. Smagen er lidt som en julethe uden krydderier :-) Altså en let appelsin-smag. Jeg vil mene, dette er en rigtig lækker the, for folk der elsker friske appelsiner.

De 2 theer fra Qi

White & Spicy
Denne the, får mig også til at tænke på julethe, hvilket ikke er så mærkeligt, når man ser på indholdet (kanel, nellike, ingefær og appelsin). Det er en meget mild og let the, måske lidt for svag i smagen, især taget i betragtning af navnet: Spicy/krydret, for det synes jeg absolut ikke den er. Jeg tror, jeg ville være vild med denne the, hvis der var fyret lidt mere op for krydderierne, for som den er nu, synes jeg den er for tynd i smagen.

White tea
Jeg synes, denne the var meget mørk i farven i forhold til, at det er en ren hvid the, og duften var heller ikke, som jeg synes, hvide theer plejer at være. Faktisk virkede det som om, der var en smule grøn eller sort the blandet i den hvide the. Smagen mindede mig lidt om en mild Oolong the, hvilken igen gav mig fornemmelsen af, at det ikke var 100% ren hvid the, jeg drak. Men den var fin og mild i smagen, så jeg kunne godt lide den.

Generelt vil jeg sige, at jeg er noget mere fan af theerne fra London Fruit and Herb company sammenlignet med Qi. London F&H co. laver nogle rigtig spændende the med masser af smag, hvilket jeg synes er rigtig skønt.

4 kommentarer:

 1. Lyder utroligt spændende at være thesmager! Må man spørge hvordan du er blevet det? (:

  - Amf..
  http://amfunder.blogspot.dk/

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg er også rigtig glad for at være thesmager. Det giver mig mulighed for at smage en masse the, jeg måske ellers ikke ville have købt.

   Tekanden.dk søgte efter thesmagere på http://teforum.dk/ for noget tid siden, og der var jeg så heldig at være blandt de udvalgte :-)

   Slet
  2. Mange tak! Og tak for linket til siden, den kendte jeg faktisk ikke. Den må jeg ind og se nærmere på. (:

   Slet
  3. Det var så lidt. Det er et rigtig fint forum, selv om der endnu ikke er så mange, der skriver derinde.

   Slet