søndag den 23. november 2014

Julekalender fra Chaya

I torsdags modtog jeg en skøn pakke, nemlig min the julekalender som Chaya har været så søde at sponsorere. Det er jeg dem meget taknemmelig for af to grunde. Jeg havde endnu aldrig smagt deres theer (jeg har i skrivende stund smagt på en smagsprøve, jeg fik med, og den var virkelig god), så det så jeg (og ser jeg stadig) meget frem til . Derudover synes jeg, deres julekalender er super sød og hyggelig. Det er nemlig 23 små prøverør med 20g the i hver, pakket i en rigtig fin lille rød lærredssæk. Sækken er lukket med et fint rødt bånd påtrykt Chayas logo samt et sødt lille "the-hus", der faktisk er en the-si. Det røde bånd er jo en lille detalje, men det fuldender altså virkelig julekalenderen.

Nu tænker du måske "kun 23 prøverør", og det er helt korrekt læst. Det er fordi den 24. kalendergave er en "the-relateret" gave. Den ligger fint pakket ind nede i sækken sammen med al theen. Hvad det er, ved jeg ikke endnu, men jeg skal nok holde jer opdateret :-)

I sækken er der også et hæfte med en masse spændende info om the fra Chaya. Bl.a. Emballage, Historie, Fakta om the, Theens bestandele, de forskellige The Typer samt de theer Chaya forhandler. Derudover er der små fakta-bokse rundt omkring i hæftet, bl.a. disse to, som jeg gerne vil dele:
- At kysse er som at drikke the, man får aldrig nok. Kinesisk ordsprog
- Vidste du: At stavemåden the udgik af dansk retstavning i 1872 og at den korrekte stavemåde siden har været te?

Til den sidste fakta-boks, kan jeg jo kun svare ja, selv om det måske ikke virker sådan, når jeg nu selv konsekvent skriver THE. Faktisk skrev jeg om netop dette emne i bloggens første levemåneder, og derefter skrev jeg TE på bloggen i stedet for THE. Læs indlægget her. Men hvorfor skriver jeg så THE igen i dag? Det skyldes et citat fra bogen "The - fra blad til kop" af Christian Hincheldey, så for lidt over 2 år siden, vendte jeg igen tilbage til skrivemåden THE, vel vidende at det ikke er korrekt dansk. Den beslutning (samt citatet fra bogen) kan I læse mere om her.

Men tilbage til julekalenderen: Jeg kunne jo ikke lade være med lige at kigge prøverørene igennem for at se, hvad jeg kan glæde mig til i den kommende måned, og det virker til at blive en rigtig spændende måned på the-fronten. Der er rigtig mange theer, jeg glæder mig til at smage på.

Den eneste erfaring, jeg tidligere har haft med Chaya, var deres fine "påske-sten", som jeg var meget overrasket over (de lignede jo sten!) og som også smagte skønt, så nu håber jeg theerne kommer til at overraske lige så positivt. -Dengang jeg lavede indlægget om påske-stenene, skrev jeg, at jeg syntes theerne var lidt dyre, fordi de kun solgtes i 150g (som den mindste pakke). I dag har jeg erfaret at i hvert fald nogle af deres theer også sælges i 75g og 100g, som personligt passer mig meget bedre. Derudover ved jeg nu også, at der er hele 20g i prøverørene, der koster 15 kr., så det er jo slet ikke så galt. Det er jo en perfekt mulighed for at få smagt en masse forskelligt, inden man køber sin the i større portioner.

Nu må jeg vist hellere stoppe, inden dette indlæg bliver alt for langt :-) Kan I have en fantastisk søndag.

2 kommentarer:

 1. Jeg GLÆDER mig til at følge med! :)
  - Super spændende julekalender og hvor er den altså fint.
  Jeg har også før set på te fra Chaya, men har ikke smagt nogle endnu. Så ser frem til at høre hvad du synes om dem :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ind til videre lover det rigtig godt, men har jo kun kunne smage på den ene smagsprøve jeg fik med, da jeg ikke vil "snyde" inden d. 1. dec. :-)
   Der kommer et indlæg om Sencha Blåbær på bloggen om et par dage. Mvh. Julie

   Slet