mandag den 17. november 2014

Julekalender 2014

Har I købt årets the julekalender? Ellers kan I læse med her for at få lidt inspiration.

Først vil jeg dog lige anbefale jer et kig på Signes blog, hvor hun fortæller lidt om den the julekalender, hun laver til hendes veninde (veninden laver så også en til hende). De samler 24 forskellige theer fra deres egne the-hylder og pakker dem fint ind. Det kræver selvfølgelig, at man har en veninde, der også har mange theer, som man kan bytte med. Ellers kan man måske gå flere veninder sammen? Idéen er hermed givet videre i hvert fald :-) I kan se mere i dette indlæg, hvor Signe også linker til sidste års indlæg, hvor hun fortæller lidt om kalenderen, samt kommer med forslag til, hvordan den kan pakkes ind.

Jeg har her listet nogle af de the julekalendere op, som jeg har fundet i år, samt skrevet en lille kommentar til hver.

Tante T
Tanten har i år valgt at lave en fin gammeldags håndsyet julekalender. Jeg har erfaring med mange af tantens theer, og generelt er kvaliteten god. Kalenderen koster 398 kr. og indeholder også en fin the dåse samt the-filtre.
http://tante-t.dk/tantens-julekalender-317.html

SimplyTea
Denne skønne the kalender fik jeg forærende sidste år, og det var en skøn rejse ind i theens verden, som jeg sætter meget stor pris på. Dog har jeg efterfølgende konkluderet, at jeg ville have nydt theerne mere, hvis jeg ikke var "tvunget" til at åbne for en ny hver dag. Thebladene kan nemlig brygges på flere gange , og de kan sagtens stå i et døgnstid efter første brygning.
Ønsker man er lære mere om rene fine theer, men syntes det er for dyrt at smide 100+ kr. efter 50g, så kan jeg kraftig anbefale at købe denne kalender nu, og bare drikke theerne, når man synes, ikke nødvendigvis som en julekalender. Den koster 499 kr., hvilket er en meget fair pris, taget i betragtning af, hvor mange kopper the, der kan brygges på thebladene.
http://simplytea.dk/shop/2014-teer/aarets-eksklusiv-te-julekalender-2014/

Frederiksdal Tehandel
Frederiksdal har igen i år to slags kalendere at vælge imellem. En med 24 mindre smagsprøver (ca. 10g.) og en med 24 poser af 50g. Jeg har beskrevet en del theer fra Frederiksdal på bloggen, og synes generelt godt om kvaliteten. Flere af Frederiksdals juletheer kan anbefales.
Kalenderen med smagspørver koster 149,25 kr
http://frederiksdal-tehandel.dk/aarets-julekalender-110/julekalender-med-te-almindelig-p1390
og kalenderen med 50g poser koster 438,25 kr.
http://frederiksdal-tehandel.dk/aarets-julekalender-110/julekalender-med-te-50g-poser-p1323

Bohea
I år har Bohea endelig lavet en lille julekalender med deres egne theer. Min erfaring med Boheas theer er, at de er af bedre kvalitet end mange andre "brev-theer", men da kalenderen kun består af 24 breve, synes jeg prisen på 129 kr. er lidt høj. Det er heller ikke 24 forskellige theer, men 10 forskellige slags.
http://bohea.dk/te-produkter/53-jul-2014/514-1-oekologisk-te-julekalender/

Chaya
De søde prøverør fra Chaya indeholder hver 20g the, og dem er der 23 af, mens pakken d. 24. byder på en the-relateret gave. Jeg har ingen erfaring med Chaya, men de står helt klart på listen over the-virksomheder, hvis theer jeg gerne snart vil stifte bekendskab med, da jeg har en forventning om, at kvaliteten er høj. Prisen er 425 kr.
http://www.chaya.dk/product/te-julekalender-1457/

Teadrops
En fin økologisk kalender, der kommer i en lille lærredssæk. Jeg har ingen erfaring med Teadrops, men jeg synes denne kalender virker rigtig spændende, og den er med i mine overvejelser for årets the julekalender. Hver pose indeholder 10-15g the og den koster 275 kr.
http://www.teadrops.dk/oekologisk-julekalender-p-467.html

Hyggedrik.dk
Kalenderen er fra England, og derfor er man heldig at få hele 25 theer. Alle theerne er økologiske og der findes 13 forskellige theer i kalenderen. Man får kun et enkelt the-brev om dagen, men til gengæld koster kalenderen også kun 99 kr.
http://hyggedrik.dk/product/english-tea-shop-te-julekalender-oekologisk-6535/

Vildmedte.dk
Denne julekalender kommer i en fin julesok og der er ca. 10g the i hver pose. Jeg har beskrevet mange theer fra vildmedte.dk på bloggen. Nogle er blevet til nye favoritter, mens andre forsvandt lidt i mængden, men generelt er det en god kalender til prisen. Den koster 175 kr.
http://www.vildmedte.dk/product_info.php?products_id=337

Fru P
Jeg er først faldet over Fru P's webshop i min søgning efter the julekalendere, så jeg kender intet til theerne, men den lyder spændende. Der er 25g the i hver pose og den koster 389 kr.
http://www.frupkaffeogthe.dk/produkter/66-te-julekalender/858-te-julekalender/

Mosehuset
Denne kalender indeholder ikke Mosehusets egne theer, men er fra Tyskland. Derfor aner jeg ikke, hvordan kvaliteten er, men spændende ser den i hvert fald ud med de fine æsker med fuglemotiver. Kalenderen koster 185 kr.
http://www.mosehuset.dk/te-julekalender-med-24-forskellige-slags-te-creme.html#.VGitTvmG9qU

Teacup
I Teacups julekalender får man 20g the pr. dag for 249 kr. Jeg kender ikke til Teacups theer, men håber snart at få stiftet lidt mere bekendskab med dem. Kalenderen er pt ikke på lager, men ifølge hjemmesiden lover de af få den hjem inden d. 1. dec.
http://www.teacup.dk/shop/te-julekalender-684p.html

Ingen kommentarer:

Send en kommentar