søndag den 7. september 2014

En rolig stund

Så er jeg kommet sikkert ud på den anden side.. Eller hvad man nu kalder det :-) Siden sidst er jeg nemlig gået hen og blevet en gift kvinde. Der begynder nu langsomt at falde lidt ro omkring mig. Mange løse ender er ved at blive samlet og nu ser det efterhånden ud til, at det kun er min fremtidige boligsituation, der endnu er uvis. Jobbet er nemlig kommet på plads her fra d. 1. oktober! Dejligt!

En af de ting jeg sætter størst pris på er, at jeg nu igen har tid til at nyde min the. Ikke bare drikke en hurtig kop om morgenen sammen med morgenmaden eller tage en slurk om aftenen, mens der ses Nyhederne i TV. Nej, jeg har nu igen tid til rent faktisk at fordybe mig i theen. Virkelig smagen på den, fotografere den (hvis det er en ny the) og tænke over, hvad jeg egentlig synes om den. Det er så lækkert, og det er netop sådanne stunder, der skaber ro. -Hvilket er tiltrængt efter de sidste par hektiske måneder!

Theen, jeg kastede mig over i går, var en af mine nye theer fra TeKompagniet, som jeg nåede at skrive kort om i august. De har snart stået og "kigget" på mig i nogle uger, uden jeg havde tid til at smage på dem. Første gang jeg smager en ny the, vil jeg nemlig gerne have god tid til theen.

I går drak jeg en spændende puerh the: Palace - Gong Ting 2008. Det er en Shu Puerh the, dvs. at det er en sort puerh the. Som navnet indikerer, er theen fra 2008 (bemærk dog at linket er til 2010 høsten). At theen er gammel skal dog ikke ses som negativt. Puerh theer bliver nemlig bedre med årene.

Denne puerh har en kraftig klar brun farve med et rødligt skær, og den dufter let røget. Smagen er fyldig, igen let røget som duften. Trods den fyldige smag er theen dog ikke kraftig, og den sidder ikke "fast på tungen", når man drikker den, som man ellers kan opleve med rene theer, der smager af meget.
-Denne beskrivelse er for den 1. brygning, hvor jeg måske fik ladet theen trække lidt for længe. Ved de efterfølgende brygninger fremstår theen lidt lysere i farven og med en anelse lettere smag.

Brygningen af theen var lidt anderledes end jeg er vant til. Det anbefales nemlig, at thebladene skylles i kogende vand i 4-6 sek., hvorefter vandet hældes fra og nyt frisk 98 grader varmt vand hældes over.

Jeg synes stadig puerh theer er lidt "specielle" i smagen, men jeg begynder at synes rigtig godt om dem. Jeg kan godt lide, at de er så anderledes i smagen til trods for, at det er rene theer uden noget ekstra tilsat.

2 kommentarer:

 1. Tak for det fine indlæg, Julie. Puerh er for mange tedrikkere endnu en ukendt sag, så det er fedt, du kaster dig over netop denne variant.

  Har du prøvet den lækre Monkey Picked oolong te? Den er virkelig god, synes vi :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er helt sikkert en spændende the, selv om jeg godt kan mærke, at jeg skal vænne mig til den. Men det skulle jeg også, dengang jeg smagte grøn og hvid the for første gang :-)

   Jeg har endnu ikke fået smagt på oolong theen, da jeg gerne vil have god tid den første gang jeg smager den. -Men mon ikke, jeg snart finder tid? :-)

   Mvh. Julie

   Slet