lørdag den 20. september 2014

Milky Oolong & Matcha kage

I går smagte jeg en skøn the, der overraskede mig meget på den positive måde. -Dejligt man stadig kan have disse oplevelser, selv om man smager ny the ganske ofte.

Jeg var taget på en mindre the-tur til København centrum, da jeg havde et par te-relaterede ærinder. Første ærinde var hos Østerlandsk Thehus, hvor jeg ville købe theen Cascara, som jeg havde læst om på deres facebook-side. Det er en urtethe lavet på de bær, som kaffebønner kommer fra, hvilket gjorde mig virkelig nysgerrig. Desværre har mange andre haft samme tanke, så den var allerede udsolgt. Øv.

Turen gik derefter til Torvehallerne for at besøge Tante T's nye T-bar. Her kan man få en dejlig kop (eller kande) the sammen med lidt sødt til ganen. De har primært barstole, man kan slå sig ned i, men der står også et par fine små lænestole. Derudover er den gamle Tante T shop stadig i Torvehallerne, så man kan også købe masser af the med hjem. Den primære grund til mit besøg i går var faktisk en kage og ikke en the.

På instagram følger jeg nemlig en af Tante T's grundlæggere Mette Marie, og hun postede en dag et billede af en spændende RAW kage med matcha the, som jeg blev lidt fristet af. Jeg har altid godt kunne tænke mig at smage RAW food generelt, men aldrig fået gjort noget ved det. Derudover er mit kendskab til matcha the heller ikke så godt, som jeg kunne ønske. Jeg har faktisk kun smagt det én gang. Skulle der være nogen derude, der sidder og tænker "RAW food og matcha the, hvad er nu det?", så har jeg skrevet en kort forklaring i bunden af dette indlæg.

Jeg kunne jo ikke lade være med at bestille en kop the til min kage, når jeg nu var kommet derind, og jeg endte med at vælge en Milky Oolong. Det er en the, jeg ofte har kigget på på Tante T's hjemmeside, fordi jeg syntes den lød meget speciel. Det er en kinesisk oolong the, der er dampet over mælk, som en del af forarbejdningsprocessen. Dette skulle give theen en blød og cremet smag.

Jeg har altid tænkt sådan lidt a la "Ja ja.. Det siger de, men man kan sikkert ikke smage det!". Derfor har jeg endnu ikke gidet poste penge i theen, fordi jeg ikke forventede mig det store af den.

Men den tanke måtte jeg pænt tage i mig i går, for theen smager virkelig, som var der hældt en sjat mælk i den. Og for en som jeg, der ofte hælder en sjat mælk i sorte theer, var dette bestemt et plus! Det var en virkelig lækker the. Let, men stadig lidt cremet. Farven var flot lys og gylden, og både duften og smagen var overraskende sød. -Nu putter jeg aldrig sukker i min the, men denne lette sødme var virkelig lækker.

Nu står jeg bare tilbage med ét dilemma. For jeg havde jo egentlig givet mig selv shoppe-forbud mod ny the, da jeg stadig kæmper mig gennem de enorme mængder, jeg allerede har (ovenikøbet med hjælp fra mine forældre, der vist ikke har købt ny the det sidste halve år, trods de begge drikker ca. 1 kop pr. dag). Men denne oolong kunne jeg altså virkelig godt tænke mig :-)

Selv om indlægget allerede er blevet langt, får I også lige en lille anmeldelse af Matcha RAW kagen. Den var til gengæld ikke sød, så hvis man forventer sød og kvalmende kage, så er man nok ikke til denne RAW kage :-) I stedet syntes jeg den var "frisk" at spise, og den lå ikke tungt i maven, selv om den mættede godt.

Primært syntes jeg, at jeg kunne smage nødder (kunne ikke lige definere hvilke) og kokos, mens bunden var en anelse crunchy og saltet. Derudover har der været enten mandler eller hasselnødder (måske begge?) i for min mund begyndte at klø lidt, mens jeg spiste kagen. -Dette er udelukkende fordi jeg ikke kan tåle mandler og hasselnødder, men det er ikke så slemt, at jeg hæver op eller ikke kan trække vejret. Kun lidt kløe.. Så derfor vælger jeg nogengange at "overhøre" min allergi og spise det jeg gerne vil have ;-) Kløen stopper altid 5-10 min. efter, så det er ikke slemt.

Alt i alt et rigtig hyggeligt besøg i Tantens nye T-bar. Det kan jeg godt anbefale, hvis man er på farten, men lige trænger til et kort break (vil man sidde længe og sludre over theen foretrækker jeg salonerne i Københavns Museum eller på Viktoriagade).

Psst.. Tante T har forøvrigt Høstudsalg!

***

RAW food er "rå mad". Den grundlæggende tankegang er, at maden ikke må tilberedes ved mere end 42 grader. På den måde bibeholder man mange af de gode egenskaber i råvarerne. Jeg synes, konceptet er spændende og vil gerne smage meget mere RAW food, men jeg ville aldrig leve 100% efter det.

Matcha the er en fin pulveriseret grøn the, der anvendes til japanske the ceremonier. Theen piskes op, så den får et grønt skum på toppen, og den har en kraftig grøn farve. Det fine pulver kan også bruges i madlavning, f.eks. bageværk og smoothies.Ingen kommentarer:

Send en kommentar