lørdag den 8. februar 2014

Østerlandsk Thehus og smagsprøver

I går var jeg et smut forbi Østerlandsk Thehus, der ligger lige ved Nørreport station. Jeg har tidligere skrevet om deres Grøn Valnød, der er virkelig god! Det er en af de theer, hvor aromaen faktisk er relativt kraftig, og den smager af valnød og lækker karamel/sirup.

Theen er ikke bare blandt mine favoritter, men også blandt min kærestes, så derfor har vi ikke meget tilbage af den. Egentlig har jeg givet mig selv købe-forbud mod ny the, da jeg har "alt for meget" the (" " fordi man selvfølgelig aldrig kan have for meget the ;-) ), men når nu min kæreste er så glad for theen, syntes jeg godt, jeg kunne være sød og købe en ny pose :-)

Jeg har ikke så meget erfaring med Østerlandsk Thehus. Jeg har kun været i butikken en gang tidligere, og det var for at købe den første pose Grøn Valnød. I går valgte jeg så at spørge, om jeg kunne få en smagsprøve på en af deres andre theer, da jeg gerne vil stifte mere bekendskab med theerne. Desværre fik jeg at vide, at de ikke kunne sælge mindre end 100g af deres theer.

Jeg synes, dette er en rigtig ærgerlig indstilling af en the-forhandler. Hvis jeg skal prøve en helt ny the, så synes jeg, det er meget at skulle betale 30-50 kr. for en pose, hvis jeg nu ikke kan lide den. Især fordi man ikke altid kan regne med, at theen smager som den dufter.

Jeg forventer ikke som sådan at få smagsprøverne gratis. Jeg ville ikke have noget imod at smide en 5'er for en lille pose, eller f.eks. kun at kunne få én smagsprøve pr. alm. størrelse thepose man køber. Men at man slet ikke giver/sælger smagsprøver, synes jeg er synd.

En af grundene til at jeg har smagt så mange theer fra Tante T og Frederiksdal Tehandel er netop, at de altid er flinke til at give smagsprøver. Det har gjort, at jeg har fundet flere lækre theer, som jeg senere har købt i større portioner. Disse theer havde jeg måske aldrig købt, hvis jeg ikke havde fået en smagsprøve tidligere.
Vildmedte.dk sælger en pose med 10 smagsprøver for 65 kr. og Tealure sælger prøvepakker med 6 theer for 79 kr., hvilket også er en rigtig god mulighed for at smage på theerne, inden man investere i en større mængde.

Kender I andre forhandlere, hvor man kan få/købe smagsprøver, så kom gerne med en kommentar :-)

4 kommentarer:

 1. Giver dig helt ret i at prøver (hvad enten de er gratis eller ej) er super vigtige. Det betyder netop at man får prøvet lidt forskelligt, som man ellers ikke ville ture at købe 100 g. af. Carstensens Te handel i Aabenraa er også meget søde til at give prøver med hjem. Det har flere gange ført til, at jeg har fået øjnene op for en ny te. Alle tehuse brude give prøver på deres te tænker jeg. Og jeg ville slet ikke have noget imod at skulle betale for prøverne. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for tippet Pernille. Jeg har smagt en del theer fra Carstensen, men primært smagsprøver fået af en veninde. Hvis jeg en dag skal bestille hos dem, vil jeg da spørge efter prøver :-)
   Jeg betaler også gerne. Det er bestemt ikke fordi, jeg forventer gratis the.
   Mvh. Julie

   Slet
 2. Hos Teacup.dk har jeg set at man kan købe prøver af deres te og ligeså ved Kaffe og Thehuset i Odense. :-)
  www.signebanke.blogspot.dk

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Signe. Det havde jeg slet ikke set teacup.dk tilbyder. Det må jeg prøve en dag :-)
   Mvh. Julie

   Slet