onsdag den 20. november 2013

Julekalender inspiration #2

I går kunne I læse om the julekalendere fra forhandlere, jeg har personlige erfaringer med. I dag kan I så læse om julekalendere fra andre forhandlere, jeg endnu ikke har nået at afprøve, selv om jeg gerne ville. Skriv gerne i kommentarfeltet, hvis I kender til flere end dem, jeg nævnt.

Chaya
Chayas julekalender indeholder 23 forskellige theer samt en the-relateret gave til d. 24. december. Jeg har ingen personlige erfaringer med denne julekalender, men ifølge forhandleren skulle den indeholde både sorte, grønne, hvide, røde og urte-theer. Den koster 395 kr. og ankommer i en flot rød sæk.
Jeg synes de små sorte bøtter er vildt søde :-)

Teacup
Denne kalender følger samme koncept som de fleste af de ovenstående. 24 forskellige pakker the, hvor hver pakke indeholder 10-20 gram the, hvilket er nok til én kande pr. the. Jeg har ikke nogen erfaringer med Teacups theer, men jeg har ofte sukket over deres theblomster, og jeg håber en dag at kunne bestille noget af deres the hjem. Prisen for julekalenderen er 249 kr.

Sonnentor
Dette er en fin lille boks med 24 økologiske brevtheer, så vidt jeg kan læse mig frem til, er det 24 forskellige theer. Umiddelbart virker dette ikke som kvalitetsthe, men jeg kender ikke mærket og skal derfor ikke kunne sige noget med sikkerhed. Prisen er 44 kr. (pt på tilbud til 42 kr.), så måske man burde prøve?

SimplyTea
Ifølge hjemmesiden sælger de gourmet theer, så man må formode at kvaliteten er i orden. Dog undrer det mig, at der tilsyneladende kun er 2 gram the i hver af de 24 poser. Det synes jeg lyder som meget lidt, kun lige nok til én kop. Især taget i betragtning af prisen på 499 kr. Derudover tilføjer de, at alle theer kan brygges på mindst 3 gange. Dette synes jeg lyder lidt underligt, da kalenderen skulle indeholde både hvid, gul, grøn, oolong, sort og pu erh the. Umiddelbart ville jeg IKKE brygge flere gange på en hvid, grøn eller sort the, så derfor synes jeg, det lyder lidt mystisk. Hvis nogen har personlige erfaringer med denne forhandler/kalender, hører jeg gerne fra jer.

Teadrops
En ren økologisk the julekalender fra Teadrops. Denne kalender kiggede jeg langt efter allerede sidste år, da jeg synes, det ser rigtig spændende ud, men ind til videre har jeg ingen erfaringer med forhandleren. Kalenderen ankommer i en rigtig fin lærredssæk og indeholder mange forskellige typer the: hvid, grøn, sort, rød, pu erh og urtethe. Hver pose indeholder mellem 10 og 15 gr. the. Prisen er 275 kr.

Jeg håber, I har nydt disse indlæg og er blevet inspireret. Fortæl mig gerne, om I har købt (eller tænkt jer) julekalender i år, samt også meget gerne hvilken :-) Hvis I bestiller fra en webshop, vil jeg anbefale jer at bestille senest på fredag, så I er sikre på, at kalenderen kommer frem inden d. 1. december.

6 kommentarer:

 1. Nydt er de bestemt! Jeg har selv udforsket tejulekalender markedet, men kom frem til at de var lidt for pebrede så en vendinde og jeg har besluttet os for at lave en til hinanden "ud af vores teskabe", så man på den måde smager nogle nye teer. Jeg har fortalt lidt nærmere om det på min blog også her: http://signebanke.blogspot.dk/2013/10/tejulekalender-diy.html og her: http://signebanke.blogspot.dk/2013/11/at-fa-en-diy-tejulekalender-til-at.html

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var da også en rigtig god ide med hjemmelavede the-julekalendere :-) Det skal jeg da lige overveje til næste år.
   Jeg kender vist ingen, der har the nok til, at jeg kan bytte kalender, men jeg kunne jo godt selv forære en væk ;-)

   Slet
  2. Kære Teaholic,
   De 24 rene teer fra Simply Tea er fra 2013 høsten og kommer fra små familie ejet haver som tidligere leveret tribut te til kejsere.
   Disse bæredygtig teer er dyrket i højden af 2000 meter så de er meget høje i L-theanin. Alle teerne er håndplukket og håndbearbejdet af anerkendte temestre i Kina, temestre som laver teer til bl.a. dronning Elizabeth, Præsident Putin og er kun forbehold den kinesisk regering.

   De 2 gram indeholder teer som Da Hong Pao, Bi Luo Chun som er noget af de mest eftertragtet teer i verden men på grund af deres sjældenhed er de kun produceret i små mængde. Da disse teer er nogle af de finest produceret i verden og kvaliteten så høje at de kan brygges på flere gange. Anden og tredje gange er som regel den bedste, men oolong og puerh teer kan de trækkes på endnu flere gange. Disse teer er forbehold te eksperter og teentusiaster.
   Jeg vil gerne sende dig en Simply Tea julekalender, så du kan bedømme selv hvorfor disse teer er noget særlige. Venligst kontakte mig på mail@simplytea.dk
   Med venlig hilsen
   Alexis Kaae
   www.simplytea.dk

   Slet
  3. Kære Simply Tea
   Mange tak for det uddybende svar. Det var rigtig dejligt at få noget mere viden om theerne, når jeg nu ikke selv vidste så meget.
   Især mht. at brygge mere end en gang på the-brevene.
   Jeg har sendt jer en mail :-)
   Mvh. Julie

   Slet
 2. Igen ved jeg godt jeg er bagud med kommentaren fordi jeg først lige har opdaget din blog :-) men jeg vil også sige at netop grøn,hvid og gul the i god kvalitet er fantastisk ved genbrygning. Jeg genbrygger selv alle mine theer minimum 1 gang (sort the, hvor jeg så ofte bruger dobbelt mængde og kortere bryggetid første gang). I Kina lærte jeg at første brygning åbner for thebladene og gør dem mere klar til at afgive smag, derfor er det synd ikke at genbrygge :) tit smider de første bryg væk i Kina :) på denne måde bliver en god the også billigere end en kedelig posere fra Brugsen, da man af eks 50 gram kan få mellem 50-100 gode kopper the :-) brev te smider man jo ud efter en gang.
  Derudover vil jeg nævne tehuset-Andersen.dk der også sælger thekalendere, som jeg selv har fået engang. God betjening og service, og god the :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Annie,
   Som jeg også har skrevet i et andet svar til dine kommentarer, så er jeg også selv begyndt at brygge flere gange på theerne, efter SimplyTea sendte mig en the julekalender, så jeg kunne teste det :-)
   Tak for anbefalingen til tehuset Andersen.
   Mvh. Julie

   Slet