lørdag den 4. oktober 2014

En chance til

Hvis man går ind og læser under "Om mig" kan man se, jeg har skrevet, at jeg sjældent skriver om the, jeg ikke kan lide, fordi jeg blot undlader at nævne disse theer. Det er simpelthen fordi, jeg stort set altid kan lide de theer, jeg smager. Men samtidig fortæller jeg under bloggens "Formål", at jeg engang har smidt en Hindbær Oolong ud, fordi den bare ikke var mig.

Disse to sætninger passer jo ikke så godt sammen, men det er simpelthen fordi, at jeg ikke altid har været vild med al den the, jeg smagte. I starten drak jeg f.eks. kun pickwick jordbær the med mælk og sukker ;-)

Mine smagsløg har ændret sig gennem tiden og i dag er det virkelig sjældent, at jeg smager en the, som jeg ikke kan drikke færdig. De sidste to theer, jeg husker, jeg ikke kunne lide, er Hindbær Oolong fra A.C. Perchs og Rooibos Hyldeblomst fra Tante T. Og begge disser theer smagte jeg vel at mærke for flere år siden!

Men nu synes jeg, at det er på tide, at disse to theer får en chance til, og jeg er spændt på, hvad mine smagsløg siger til det :-)

Hindbær Oolong smed jeg ud dengang, jeg ikke kunne lide den, så den har jeg pt ikke på lager, men jeg vil prøve at få fat i en smagsprøve. Rooibos Hyldeblomst derimod blev pakket ind i en lufttæt pose og gemt langt væk. Så den fandt jeg i dag frem fra gemmerne, så jeg kunne teste den igen.

Det er jo dejligt solskinsvejr i dag, så smagstesten af theen kom til at forgå uden for. Jeg bryggede nemlig theen i en to-go kop, så jeg kunne tage den med mig på en lang gå tur. Det kan virkelig anbefales at gøre!

At theen nu efterhånden er blevet et par år gammel, skal man selvfølgelig lige have in mente, når man vurderer den, for jeg kan ikke udelukke, om den har tabt lidt aroma. Men den har været opbevaret korrekt i al den tid, og da jeg ikke har drukket af den, har den heller ikke fået luft i tide og utide.

Når jeg smager theen i dag, synes jeg faktisk, det er en dejlig rooibos the. Aromaen er som sagt ikke voldsom -om den var det sidst jeg smagte den, husker jeg ikke- men den giver theen en sommerlig undertone, som egentlig passer ret godt til den ellers lidt tungere rooibos smag.

I dag er jeg glad for, at jeg gemte theen og den skal helt sikkert ikke smides ud nu, ej heller gemmes væk igen :-) Desuden får jeg helt lyst til at investere i en ny Hindbær Oolong, for i dag kan jeg jo rigtig godt lide oolong theer -dengang var det første gang jeg smagte en. Så måske jeg også vil synes, det er en fantastisk the, hvis jeg smager den nu? :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar